Kaj je coaching

Coaching je metoda in hkrati  proces, ki nam pomaga pogledati, kje smo, kaj v našem življenju ne deluje, pomaga nam  prisluhniti sebi, postaviti cilje, poiskati priložnosti in ozavestiti ovire.
V slovenščini bi ga prevedli kot trening ali mentorstvo, coach pa je vaš osebni trener za rast in doseganje ciljev.

Vključuje številne psihološke in organizacijske modele, ki izhajajo iz velikih svetovnih filozofij, kot so humanizem, eksistencializen, konstruktivizem, pozitivna psihologija in filozofije z vzhoda.Je  ciljno orientiran, osredotočen predvsem na sedanjost in prihodnost, zato so rezultati relativno hitri. Občasno pogledamo tudi, od kod izvirajo naši vzorci, a vpogled je hiter in učinkovit, zanj ne boste leta sedeli na kavču.

Coaching  je kratkotrajen proces in  navadno traja 3-6 mesecev po eno uro tedensko,. Ker so cilji merljivi in napredek hiter. postaja ta metoda v svetu vse bolj popularna.
Svetovno znani coachi so na primer Tony Robins, Marie Forleo in drugi. V Sloveniji se coaching ponudba še razvija, v glavnini pa je osredotočena na poslovni razvoj.  Sicer poznamo več vrst coachinga: za osebni razvoj,  karierni coaching, wellnes coaching, duhovni couching, coaching v odnosih idr.

Temelj vsakega odnosa, še posebej pa coachinga, je zaupanje.

Naročite se na brezplačno posvetovalno uro tukaj.

shutterstock_134554583